P20 VE 3 KAMERALI P20 PRO TANITILDI - Huawei Uçuşa Mı Geçti ?

Uzun süredir Leica ile işbirliği yaparak mobil fotoğrafçılık deneyimini üst düzeye taşımayı amaçlayan Çinli telefon üreticisi Huawei , P20 ve P20 PRO modelini tanıttı . Her iki cihazda çentikli ekrana sahip ve ön tarafta parmak izi okuyan bir tuş bulunuyor . Yapay zeka destekli kameraları bulunan cihazlardan P20 Pro modeli 3 kamera ile fotoğrafçılığa yeni bir boyut katıyor . 







P 20 : 

5.8 inçlik Full HD+ LCD ekrana sahip olan P20 modeli , iphone X ile görmeye başladığımız çentikli ekran tasarımına sahip . Ana ekranın alt kısmında bulunan parmak izi okuyucu , yüz tanıma teknolojisinden hoşlanmayan ya da arka taraftaki parmak izine erişim zorluğu yaşayan kullanıcılar için oldukça kullanışlı . 

                                    

Kendi işlemcilerini üreten Huawei , P20 modelinde  Huawei Mate 10 Pro modelinde de kullandığı Kirin 970 işlemcisine yer veriyor . Bu işlemci 4ü verimlilik ve 4ü performans üzerine olarak toplam 8 çekirdekten oluşuyor ve yapay zekayı destekliyor . Grafik noktasında  Mali-G72MP12 GPU’ dan gücünü alan cihaz güncel herhangi bir uygulamada ya da oyunda size kasma veya donma yaşatmayacağını garanti ediyor diyebiliriz . 64 gb hafızası bulunan cihaza 4gb ram eşlik ediyor ancak hafızası arttırılamıyor . 







Kamera konusunda LEİCA ile işbirliği yaparak adından söz ettiren Huawei ana kamerasında f/1.6 diyaframa sahip 12 megapiksellik bir RGB sensör kullanırken , ikinci kamerada 20 megapiksel çözünürlüğünde yine f/1.6 diyaframa sahip bir monokrom sensöre sahip. 4 yönlü otomatik odaklama özelliğine sahip olan P20 modeli , portre modunun yanı sıra birçok arka plan ve aydınlatma efektleri, 2x optik yakınlaştırma, 720p’de 960fps ağır çekim gibi özelliklere sahip. Kameraların ağır çekim yetenekleri özellikle Galaxy S9’dan sonra fazlasıyla konuşulur olmuştu ki Huawei P20 bu konuda da geride kalmadı.

Konu selfie yeteneklerine geldiğinde ise cihazın ön tarafında bulunan 24 mp lik kamerası yüksek kalite fotoğraflar sunduğu gibi arka plan bulanıklığı, stüdyo aydınlatması ve yüz tanıma kilidi gibi önemli özelliklere sahip . Super Charge destekli 3400 mAh kapasiteli bataryası , uzun kullanım süreleri sunmasa da bir günü geçirmenizi veya şarjınız bittiğinde hızlı bir şekilde doldurmanızı sağlıyor . 


P20 PRO :


6,1 inçlik AMOLED bir ekrana sahip olan P20 Pro, 1080 x 2244 piksel çözünürlüğünde ve 408 PPI değeri sunuyor. Yoğun ışık altında bile ekranı rahatlıkla görebilmenize imkan tanıyor . P20 modeli gibi Android 8.1 Oreo ile gelen cihaz, 8 çekirdekli Kirin 970 işlemcisini kullanıyor. Bu işlemciye P20 modelinden farklı olarak 6 Gb ram ve 128 Gb hafıza eşlik ediyor . P20 Pro da hibrit SIM yuvası ile hafıza kartı desteği sunuyor.

Elbette P20 PRO modelinde konuşulması gereken en önemli özellik kamera . Cihaz arka tarafında tam 3 adet kamera ile geliyor ve bu mobil alanda bir ilki temsil ediyor . 
















 İkili modülde 40 megapiksel çözünürlüğünde f/1.8 diyafram açıklığına sahip bir RGB ve 8 megapiksel çözünürlüğünde f/2.4 diyaframlı bir telefoto lens bulunuyor . Böylece Huawei de  alan derinliği trendini takip ediyor . Alt tarafta bulunan kamera modülünde de 20 megapiksel çözünürlüğünde f/1.6 diyaframa sahip bir monokrom sensör bulunuyor. Böylece düşük ışıkta daha güzel fotoğraflar çekebilmemize olanak sağlıyor . 

P20 modelindeki kamera özelliklerine ek olarak x3 optik yakınlaştırma ve x5 hibrit yakınlaştırma özelliklerine sahip. 102,400 maksimum ISO değerine ulaşabilen kamera, 3 metreye kadar yakınlıkta 0.3 saniyede odaklama vadediyor. P20’de olduğu gibi 720p’de 960fps ağır çekim özelliğinede  yeteneğine de sahip. Ön tarafta yine P20 ile benzerlik gösteren 24 megapiksellik bir selfie kamerası eşlik ediyor .



Fotoğraf konusunda profesyonelliğini kanıtlamış olan ve her yıl çıkan telefon modellerinin kameralarını labaratuvar koşullarında test eden DXOMARK'a göre şu ana kadarki en iyi kamera Huawei P20 PRO . Aynı koşullarda Samsung S9 modelinin puanı 99 iken İphone X in puanı ise 97 . 


Batarya konusunda P20 ' den farklılık gösteren model 4000 mah kapasiteye sahip . 30 dakikada %58 civarı doluma ulaşan cihaz yoğun kullanımda dahi günü kurtaracak gibi gözüküyor . 

Tasarım olarak 3 kamera dışında her 2 modelde aynı gözükse bile P20 IP53 , P20 PRO IP 67 sertifikalarına sahip . Yani suya ve toza karşı dayanıklı . Her iki modelde farklı renk seçeneklerine sahip ancak bunlardan en etkileyici olanı Twilight olarak adlandırılan renk . 

Türkiye fiyatları henüz belli olmayan cihazlardan Huawei P20, 649 Euro fiyat etiketi ile raflara gelecek. Daha güçlü model olan Huawei P20 Pro ise 899 Euro fiyatı ile tüketiciler ile buluşacak. 

Her ne kadar gerçek kullanım olarak farketse bile sentetik testlerde cihazın aldığı sonuçlar şu şekilde . 

Bunlar elbette sentetik testler . Gündelik kullanım senaryoları değişebilir . 









Yorumlar