Teknolojide Doğru Bilinen Yanlışlar



Yüksek megapiksel daha iyi fotoğraf çeker 

Bu mit ne yazıkki gerçeği yansıtmamaktadır. Fotoğraf performansı lens değeri , sensör kalitesi ve yazılım donanım uyumu gibi birçok faktöre bağlıdır . 8 megapiksellik bir cihaz , 24 megapiksellik bir cihazdan daha iyi fotoğraf çekebilir . 

Sayılar her zaman gerçeği yansıtmayabilir . 
Yeni nesil bir i5 işlemci , eski nesil i7 işlemciden daha yüksek performans verebilir 

Önemli olan rakamlar değil arkasındaki teknolojilerdir . 



Ekran Resmi 2018-05-03 23.52.51.png


Yeni telefon ya da teknolojik alet alındığında bikaç gün şarjda bekletmek pil performansını artırır 


Yeni nesil teknolojik cihazların birçoğu içerisinde Lİ-On diye tabir edilen Lityum İon piller taşır . Bu piller fabrikasyon olarak yüzde 40-60 civarı şarj ile gelirler ve siz kullandıkça içerisinde kömürler açılarak maksimum performansa ulaşırlar . Yani 24 saat şarj etmeniz ya da 1 saat şarja takmanız pil performansınızda herhangi bir artışa sebep olmayacaktır . Sadece size zaman kaybettirecektir . 



Teknolojik cihazları orjinal şarj aletleri dışındaki araçlarla şarj etmek telefona zarar verir 


Her şarj aleti güvenlidir demek elbette doğru olmaz . Ancak güvenilir markaların sertifikaları ürünleriyle orjinal ürünler arasında performans olarak fark , neredeyse yok denecek kadar azdır . Yüksek amperli şarj aletleriyle cihazınızı şarj etmekten çekiniyorsanız cihazınızın ancak alabildiği kadar elektriği alacağını unutmayın . Yani 5 amper bir şarj aletiyle şarj etmeye çalıştığınızda cihaz çekebildiği kadar amper çekecektir , fazlasını değil . 




Tarayıcıların ‘Gizli Sekme’ sinde takılmak tam güvenlik sağlar 

Gizli Sekme modu yalnızca kullanılması halinde arama geçmişinde bir iz bırakılmamasını sağlar . Onun dışında girilen datalar yine sistemin ana bilgisayarında kaydedilir ve internette bir izi kalır . Yani Gizli Sekme açıkken istediğinizi yapabilmeyi aklınızdan çıkarın . 

Ekran Resmi 2018-05-04 00.02.58.png

Yorumlar